Workshop „В Потока на танца“

Толкова много думи владеем, оплитаме ги в изречения, редим ги в абзаци. Но умеем ли чрез думите да разкажем какво чувстваме? Какво истински чувстваме? Притежава ли вербалният език достатъчно дълбока експресивност, за да изразим чрез него емоциите си? Но дори и да разкажем с думи какво чувстваме, позволяваме ли си да трансформираме енергията на емоциите в движение?


Сякаш овладявайки думите сме забравили за един много по-автентичен език, който е бил с нас още от раждането на човечеството – езика на тялото. Език, който няма нужда от превод, който извира от дълбините на душата ни.
Тялото ни е складът на спомени, то е кладенецът с нашата енергия, то притежава една мъдрост, която далеч надхвърля нашия живот. Тялото ни е лакмус за това дали и как вървим по собствения си път, обичаме ли се самите себе си. Ако само си позволим да усетим какво ни казва то. Танцовото движение е езикът, на който Душата ни говори чрез Тялото, мистериозно пространство, което ни отвежда отвъд думите.

Танцът разкрива нашите емоции, чувства, нашите мечти, самия живот, който кипи в нас. В танца ние сме истински, смели, свободни. Позволете си го!

В танцовия уъркшоп „В Потока на танца“:
• Ще раздвижим телата си с различни упражнения от йога, биоенергийна гимнастика, танц.
• Ще правим дихателни практики и упражнения за граундинг.
• Ще работим за връзката ни със собствените тела и доверяването на усещанията ни
• Ще изследваме емоциите и чувствата си и ще си позволим да ги изразим чрез танцови движения
• Ще импровизираме, ще се смеем, ще творим заедно
• Накрая ще се потопим в танцова медитация и релакс.

Уъркшопът е подходящ за хора без професионални танцови имения. Единственото условие е да обичате танца и да сте готови за експериментирате.

Водещи:
Саша Кръстарска: (https://vimeo.com/26203263)
Саша се занимава с танцова импровизация и съвременен танц от 2005 година. Участвала е в класовете на имена като Джулиън Хамилтон, Фрей Фауст, Кира Кирш, Франческо Скавета, Янел Плумент, Масако Нагучи, Давид Замбрано и други. Реализирала е танцови импровизации, проекти и спектакли с хореографи като Юри Коняр, Изабел Шад, Християн Бакалов, Янел Плумет, Ивайло Димитров и Елена Господинова. От 2007 до 2012 участва в ежегодния международен фестивал за танцова импровизация и пърформанс „Транзит”, Турция. А през 2014 тя става стипендиант към програмата на ДенсУеб и студент в програмата на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс Импулс Танц, Виена.

Деница Илчева: (http://potoka.bg/denitsa-ilcheva/)
Деница е студентка по психотелесна психотерапия и създадел на Фондация Потока (www.potoka.bg). Била е състезател и треньор по спортни танци, завършила е Национална Спортна Академия.

Дата: 15ти май 2016
Продължителност: 6 часа – от 13 до 19ч
Зала: ул. Будапеща 88

Регистрация за участие моля да изпратите на адрес: deni.iltcheva@potoka.bg или на 0887544026 (Деница)”

www.facebook.com/events/1764854420418056/

Потока на танца

Запиши се