Танцов уъркшоп “Импровизация – Спонтанност и Движение”

osho-nataraj-dance-meditationКакво е да сме спонтанни? Как да усетим импулса за движение и да му се доверим? Какво е да импровизираме и как  да трансформираме енергията на емоциите в движение?

Спонтанност е да бъдем задействани и водени от вътрешния импулс на емоцията в нас, а не да се останем пасивни затворници на съмнението, страха, разсъдливостта и преценката. Да освободим естествения порив на сърцето; един свободен и инстинктивен акт на себеизразяването. Спонтанността е енергия, чакаща да бъде освободена и е част от нашата природа, която ние често оковаваме във вериги и така губим част от себе си. Бъдейки спонтанни, ние сме истински и даваме възможност на нашата личността да се разгърне.

Импровизацията е като пътуване навътре към изначалната простота. Тя не ни оставя време да мислим, да планираме, с което някак обезкръвява страховете ни  и остава само онова чисто любопитство “А какво ще стане сега? Какво следва?” Танцовата импровизация е вълнуващ процес на откривателство, на вслушване в импулсите, които идват от центъра и от доверяване на процеса, на спонтанността. Танцът и танцовата импровизация разкриват нашите емоции, чувства, нашите мечти, самия живот, който кипи в нас. В свободния танц можем да сме истински, смели, спонтанни, свободни.

Фокусът ни ще бъде върху спонтанността на движението и себеизразяването. Ще се опитаме да пуснем контрола и ще се доверим на потока от емоции, които живеят в тялото. Ще си позволим да се смалим и да повярваме, че има нещо по-голямо от нас и егото ни. Нещо, което може да ни води. Ще се оставим просто да бъдем.

  • Ще раздвижим телата си с различни упражнения от йога, биоенергийна гимнастика, стречинг, танцова релийс техника, упражнения за граундинг.
  • Ще работим за връзката ни със собствените тела и доверяването на усещанията ни.
  • Ще изследваме емоциите и чувствата си и ще си позволим да ги изразим чрез танцови движения
  • Ще импровизираме, ще се смеем, ще творим заедно.
  • Ще споделяме своите открития и прозрение за това какво е да се движим спонтанно
  • Накрая ще се потопим в танцова медитация и релакс.

Уъркшопът е подходящ за хора без професионални танцови имения. Единственото условие е да обичате танца и да сте готови да експериментирате.

ВОДЕЩИ:

Саша Кръстарска: (https://vimeo.com/26203263)

Саша се занимава с танцова импровизация и съвременен танц от 2005 година. Участвала е в класовете на имена като Джулиън Хамилтън, Фрей Фауст, Кира Кирш, Нита Литъл, Франческо Скавета, Янел Плумент, Масако Нагучи, Давид Замбрано и други. Реализирала е танцови импровизации, проекти и спектакли с хореографи като Юри Коняр, Изабел Шад, Християн Бакалов, Янел Плумет, Ивайло Димитров и Елена Господинова. От 2007 до 2012 участва в ежегодния международен фестивал за танцова импровизация и пърформанс „Транзит”, Турция. От 2013 посещава редовни класове по ТАЙ ЧИ. А през 2014 тя става стипендиант към програмата на ДенсУеб и е студент в програмата на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Импулс Танц”, Виена. https://www.impulstanz.com/

Деница Илчева

Деница работи като неорайхиански аналитичен психотерапевт под супервизия, води групи за танцова терапия и танцови практики, основател е на Фондация Потока (www.potoka.bg), създател на програмата “Аз творя Живота си”, автор. Била е състезател и треньор по спортни танци, завършила е Национална Спортна Академия, в момента е специализант в „Български институт по неорайхианска аналитична психотерапия”.

Танцовият уъркшоп ще се проведе през януари 2017 в Театрална Студиа Студентина, пл. Народно Събрание – 10, зала 312

Необходима е предварителна регистрация. Местата се ограничени.

Регистрация за участие може да изпратите чрез бутона “Запиши се” по-долу или директно на адрес deni.iltcheva@potoka.bg

Ако имате въпроси, не се колебайте да се обадите – 0887544026 (Деница)

Очакваме Ви!

Саша и Деница

Запиши се