Група за личен опит “Моята женственост”

Коя съм аз? Коя искам да бъда? Какъв е образът на моята женственост?

Женствеността не е вещ, която притежаваме и подаряваме на другите, показваме или продаваме. Не си струва да я опаковаме във фалшиви опаковки, да я крием зад клишета.

Женствеността е съзидателната енергия, която създава живота, грижи се за него, дава му топлина и нежност, прави го красив. Тя е естественото проявление на нашата същност. Самата енергията на живота иска жената да се радва, да тича, да пее, да се смее, да е любопитна и да проучва, да дарява и да получава грижа, да бъде щастлива, да твори, да изпитва удоволствие, за да се реализира коректно, да обича и да бъде обичана.

lucid-dreaming

Предлагаме ви едно пътешествие дълбоко към женска същност, за да се докоснем до множеството й аспекти, да я разгледаме и опознаем, да я усетим с тялото си, със сърцето си. Всички сме подвластни на капаните на обществените разбирания и норми, на възпитанието си и стените, които сами сме изградили. Единственият естествен начин да се освободим от тях е да последваме природния поток на собствената си енергията.

По време на групата за личен опит „Моята женственост“ ще имате възможност:

Да се свържете със своята женственост, с интуицията, нежността, мъдростта, които извират от нея.

Без да гледате навън към света, да обърнете поглед навътре и да се попитате „За какво копнея? За какво съм гладна? Какво искам да имам в живота си?“ И да почувствате какво е това, което женската ви душа отговаря.

Да усетите импулса за живот, за промяна, за развитие и за изразяване.

Да преоткриете отговорите на въпросите: Какво е за мен да бъда жена? Какво си позволявам и какво не? Как се проявява женствеността в живота ми? Кои са сезоните й и какви аспекти те развиват и изразяват?

Първо танцувай. После мисли. Това е естественият ред.” Самюел Бекет

Това ще ви предложим и ние. Чрез методите на телесните психотерапевтични школи, работещи с биоенергетиката на телата ни и чрез танца като инструмент, ще се докоснем до онези скрити пластове в нас самите, които не можем да разкажем с думи. Ще дадем пространство на емоциите и чувствата, дълбоко заровени в нас да намерят своя израз. Ще се докоснем до дълбоките аспекти на нашата женска същност. Ще танцуваме женската си сила, страст, древна мъдрост, нежност, спонтанност. Ще се свържем чрез емоцията и танца с инстинктивна женска природа.

Групата ще се проведе на 12 юли (сряда)  от 18.30ч до 21.30ч в Зала “Лозенец” на адрес:  София, кв. Лозенец, ул. Бисер 2 (срещу Музея „Земята и хората” и метро станция „Европейски съюз”).

Цената за участие в една група за личен опит е 50 лв на човек. Местата са ограничени, така че е необходима предварителна регистрация чрез бутона “Запиши се” по-долу или на e-mail: deni.iltcheva@potoka.bg

Водещи на тренинга ще бъдем:

Д-р Владимир Пожарашки – на 51 години, лекар, телесен психотерапевт, професионални интереси в работа с дълбинната емоционалност и ранните травми, биоенергетиката на човешкото тяло и човешките отношения. Лични интереси: философия, писане, съзерцание на красотата във всичките и прояви.

Деница Илчева, неорайхиански аналитичен психотерапевт, танцов терапевт, автор.  Повече за мен можете да прочетете тук.

 

 

 

Запиши се