Програма “Аз творя Живота си”

baner-Tvori-1Здравей!
Искаш ли да има повече цвят в живота ти, повече спонтанност, повече смях? Искаш ли да отвориш пространство за творчеството, за вдъхновението, за мечтите? Искаш ли да кажеш ДА на себе си? Искаш ли да намериш нови пътеки към вътрешната свобода и хармония?

Ти си творец! На собствения си живот! И само от теб зависи в какви краски ще го рисуваш, каква житейска хореография ще танцуваш, какво ще напишеш в книгата на душата си. Ти си творец, ако само си го позволиш!

Но как? Потока на творчество често е блокиран от страхове, норми, провали…

Включи се в Програмата на Потока “Аз творя Живота си”. Кажи ДА на твореца в теб! Открий нови хоризонти! Намери нови пътеки! Преобрази света си! Твори живота си с удоволствие, смях, любов!

А аз съм тук, за да ти помогна!

Събрах това, което на мен ми помогна в последните години да променя качествено своя живот и да се доверя на твореца в мен и структурирах програмата “Аз творя Живота си”.Untitled design

Какво представлява програмата “Аз творя Живота си”?


Програмата, която съм подготвила e с продължителност 6 месеца, като всеки месец е посветен на различна тема. Започваме през октомври 2016!

През първия месец ще се впуснем в изследователска експедиция. Ще дълбаем из различните аспекти на живота ни в търсене на скритото, непозволеното, забравеното удоволствие. Ще откриваме семената на радостта от живеенето и ще ги посадим в себе си. А в следващите месеци ще ги поливаме грижовно, ще подсилваме почвата, в която растат, ще наблюдаваме как покълнват в нас и ще се наслаждаваме на избуяването на едно ново усещане за вдъхновение, простор и радост от това, че сме живи и сме тук.

През втория месец ще изследваме творчеството – какво е то за нас, какво ни носи, в какво проявяваме креативност в живота си. Ще срещнем своите тесни схващания и ще разширим своето разбиране за творческите аспекти на живота. Ще събудим и нахраним твореца в нас – този творец, който в забързаното ежедневие напъхваме в мазето на душата си. Защото някой някога е оформил нашето мислене така, че да вярваме, че творчеството не е за всеки. Заедно ще започнем да рисуваме пътеки. Да планираме пътешествието по тях. Да изтанцуваме своите разходки из мечтите ни. Да разтворим крилете на въображението си и да полетим към нашия нов живот – по-пъстър, широк, усмихнат. Творчески!

През третия месец ще се разходим из детските си спомени и ще потърсим корените на блокираната ни творческа енергия. Ще се срещнем с Критика, който живее в нас, ще го опознаем и ще се научим как да го чуваме, но да не му позволяваме да ни крещи – че не сме достатъчно добри, достатъчно отговорни, достатъчно зрели. Ще познаем и заглушим онзи глас, който никога не е доволен от постигнатото, който ни критикува, изисква, санкционира, забранява. Ще се опитаме да разчистим коритото на творческия ни поток от страховете си.

През четвъртия месец ще прегърнем Детето Творец в нас. Вътрешното дете е ключът към нашата креативност, към смелостта ни да опитваме, да не се страхуваме от грешките си, да се забавляваме в процеса. То е емоционалната част от нас. И докато като възрастни мислим и действаме, детето в нас преживява. To е като всяко малко дете – има нужда да бъде обичано и приемано, такова каквото е. Има потребност да изразява своите емоции спонтанно. Има нужда да играе, да се забавлява, да щурее, да е радостно, да кипи от вълнение, да вярва във вълшебства. Ще прегърнем това дете и ще му дадем пространство да твори и щурее, ще му облечем шарени дрешки, ще му купим сладолед, ще го заведем на разходка. Ще го пазим от критиките на големите.

През петия месец ще полетим на крилете на въображението ни. Ще си позволим да мечтаем, да откриваме своите копнежи, да бъдем дръзки в желанията си. Ще строим въображаеми кули от вдъхновение, ще се катерим по тях и ще летим към мечтаните хоризонти. Ще разровим килера на мечтите и ще изтупаме от прахта онези, които разтуптяват сърцата ни. Ще намерим простор вътре в себе си и от това поле ще мечтаем.

През шестия месец ще си направим равносметка на пътя, който сме извървели. Ще разгледаме навиците си и ще се отървем от тези, които не ни носят смисъл и удоволствие. Ще изградим нови навици, ще планираме и ще се свържем и със силата да реализираме и да последваме себе си във пътешествията на въображението. Ще творим своя живот с размах и вдъхновение.

baner-Tvori-2

Как е организирана програмата “Аз творя живота си”?


В програмата са включени разнообразни елементи и средства, които да ти помогнат в твоя път към творенето на собствения ти живот.

Седмични упражнения – всяка седмица ще получавате на мейла си упражнения за себеанализ, по които да работите. В инструкциите към тях има въпроси, които ще ви помагат да намерите скритите пътеки към по-доброто разбиране на вас самите.

Седмични задачи – всяка седмица ще си поставяме задача, която да изпълним. Тя ще е свързана с упражненията и темата на съответния месец. Целта е да провокираме себе си и да наблюдаваме как се чувстваме в това.

Сутрешни ритуали – сутрешният ритуал е нещо, което ви предлагам да превърнете в част от живота си. Това са 30-40 минути, които да посветите на себе си и които отварят много врати навътре. Аз ще ви предложа своя сутрешен ритуал, който включва писане, упражнения и медитация, но съветът ми е всеки да откриe своя. Повече за сутрешните ритуали можеш да прочетеш ТУК.

Групи за среща и споделяне – групите ще се провеждат веднъж в месеца. Те имат за цел заедно да поговорим за това, което се случва с нас, докато правим програмата, за прозренията до които достигаме, за емоциите и чувствата, които този процес предизвиква в нас.

Месечни творчески уъркшопи – уъркшопите ще се провеждат веднъж месечно в рамките на половин ден през уикендите. Всеки уъркшоп ще е посветен на творчески процес през някакъв вид изкуство – рисуване, танц, писане, ръкоделие, театър или друго. Уъркшопите имат за цел да развием това, което сме разбрали за себе си, докато правим програмата и да създадем пространство за творческа изява на това усещане и познание.

По време на тази 6-месечна програма ще получаваш всички необходими задачи, упражнения, инструкции и съвети съвсем БЕЗПЛАТНО!
Участието ти в терапевтичните групи, уъркшопи, практики, както и възможността за индивидуални терапевтични сесии се заплащат. Програмата и цените за тях можеш да видиш ТУКДори и да не можеш в този момент да си позволиш включването ти в тях, поради липса на време и средства, изпълнението само на упражненията и задачите също ще ти бъде полезно.БУТОН_творя

Ако искаш да получаваш седмичните упражнения и задачи напълно БЕЗПЛАТНО е нужно единствено да се запишеш чрез бутона в края на страницата или да ми изпратиш мейл на deni.iltcheva@potoka.bg

Имам ли нужда от тази програма?


Дали имаш нужда да се включиш в тази програма? Отговорът на този въпрос знаеш само ти.

Но бих искала да те провокирам все пак с няколко въпроса:

  • Събуждаш ли се понякога сутрин с усещането, че нещо в живота ти липсва, без да можеш рационално да обясниш тази липса?
  • Иска ли ти се светът ти да е по-шарен, по-спонтанен, смешен, жив?
  • Имаш ли чувството, че една част от теб стои забравена в ъгъла, подсмърча нещастно и понякога сутрин, в тишината на събуждането, дочуваш нейния стон.
  • Случва ли ти се да изпиташ тайна завист към онези хора, които си позволяват да правят щури неща, да се наричат творци, да се носят из живота някак нахално ухилени?
  • Иска ли ти се да промениш нещо в своя живот, но сякаш не ти достига смелост?

Ако ти се поема на това пътешествие с мен, скачай в лодката. Включи се в програмата, нищо не губиш!
deni-try1-e1471639049682

Защо аз? Аз не съм известен творец, всъщност аз едва напоследък започнах да си позволявам творчество в живота си. До преди по-малко от половин година работех в корпоративния свят, а едва до преди 2 години си мислех, че оценката за моята стойност за човек се измерва в размера на заплатата и позицията, която заемах в корпоративната стълбичка. Но тогава поех по друг път и все още вървя по него. Днес работя като телесен психотерапевт под супервизия. Занимавам се с танцова терапия. Пиша. Участвам в инициативата за създаване на различен тип училище.

Промених живота си и се чувствам по-щастлива! Но не ти предлагам изпитана рецепта за щастие, защото не вярвам, че има такава. Предлагам ти само едно пътешествие, в което заедно да откриваме радостта от живота и да творим собствените си усмивки!

Програмата ще стартира за втора поредна година през ноември 2018

Включи се

Среща в тролея

kgik9yofrn0-mi-pham
Пиша си в тефтера, докато се подрусвам в тролея. И съчинявам рими, както става ясно. Срещу мен сядат момиченце на около 4-5 годинки и вероятно неговата баба. Момиченцето е екипирано, както само една баба може да екипира (имам сериозно подозрение, че голяма част...

Творчеството е магия

photo-small_paint
Творчеството е магия, отношение, което създава качеството на живота. Да бъдеш отворен към нови идеи, към творчески импулси, да опитваш и да не се страхуваш да сгрешиш - ето това е творческият...

“Нямам време!” Или?

time-488112_1280_malka
„Знам какво ми носи удоволствие, от какво имам нужда, но просто нямам достатъчно …“ Най-честият отговор на въпроса “Защо не правя по-често нещата, които обичам? Защо не си позволявам повече удоволствие в живота?” е “Просто нямам достатъчно време”. Липсата на време е един...

За смисъла на малките стъпки

girl-1746286_1920
Случвало ли ти се е да си легнеш с мисълта как от утре променяш нещата – започваш да се храниш правилно, отиваш да спортуваш, спираш да пушиш, изхвърляш всички ненужни неща от вкъщи, търсиш си нова работа,...

Аз съм Творец!

az_tvorec
https://youtu.be/gktMZc1Xw2w "Аз съм творец! Да, аз съм Творец! Всички сме творци! На собствения ни живот. Но ни е страх да го признаем - пред себе си и пред света. Крием се зад схващането, че творци са само шепа богоизбрани хора, надарени с чудовищен талант и преминали през...

Импровизационен пърформанс “Открий Потока”

dsc_0198
Потокът на творчеството бликва, когато се отворим към света, когато се доверим първо на себе си, а след това и на другия. Когато заглушим гласа на Страха и го пратим поне за малко да поседне в ъгъла. Когато се свържем с любовта в себе си. „Творчеството...

Сутрешни ритуали

fb_link_morning
Сутрешният ритуал е това, което съзнателно правиш всяка сутрин. Не е нещо, което трябва да свършиш, а поредица от дейности, които искаш и си избрал да правиш като начало на своя ден, защото ти доставят удоволствие и те карат да се чувстваш добре.