Танцова терапия за двойки

fb_couple_sea

Животът на една двойка е като своеобразен танц. Понякога започва бурно като страстна самба, прелива се в нежна и чувствена румба, развива се и “пораства” в елегантен валс.

Но често се случва двойката сякаш да забрави да танцува своята връзка, да загуби удоволствието от съвместния танц. И връзката между двамата партньори от празник се превръща в скучен делник, зарива я със домашни задължения, със заучени фрази, с планирани почивки, с традиционни вечери с приятели.

При някои двойки страстта бавно затихва, но на нейно място вместо дълбока връзка на любов се настанява едно непризнато разочарование. Появява се една постепенна емоционална дистанция, интимността започва да отслабва, отваря се вратата за съмнението “Това ли е човекът, с кого искам да прекарам живота си”.  Понякога тези чувства намират форма да бъдат изразени чрез бурни караници, друг път остават заключени в едно пасивно поведение, приличащо на безразличие. И тогава се оказва, че е трудно да надникнем в себе си и да поемем отговорност. Далеч по-лесно се оказва да обвиним другия. И това повлича взаимоотношенията ни надолу.

Но ако излезете за момент от емоционалната буря може би ще си зададете някои въпроси:

  • Изразявате ли честно и открито от какво имате нужда във вашата връзка?
  • Доверявате ли се на партньора си?
  • Открити и честни ли са взаимоотношенията ви?
  • Открити и честни ли сте със самите себе си?
  • Готови ли сте да дадете, за да получите или смятате, че другият ви е длъжен?
  • Опитахте ли да направите нещо различно, за да подобрите връзката си?

Това различно нещо, което аз ви предлагам да опитате е танцова терапия за двойки.af0sf2os5s5gatqrkzvp_silhoutte

Какво представлява една танцова сесия?

Това не е семейно консултиране или семейна психотерапия. няма да прекараме часове в това да говорим за проблемите в двойката ви. Ще танцувате и ще споделяте преживяванията си. Посредством танцови задачи, разучаване на танцови стъпки и хореографии ще срещате своите модели на поведение в двойката, ще осъзнавате и изразявате по невербален начин своите емоции и чувства, ще се свържете с партньора си на едно различно ниво – в танца, в единство на тялото и духа.

Какво е да се научите да танцувате валс заедно? Как се чувствате в процеса на водене и следване? Доверявате ли се на партньора си в танца? Как случвате танца заедно , в екип, в споделеност?

Всяко един танцов опит ще бъде последван от обратна връзка за вашето преживяване тук и сега. Посредством тези споделяния ще развивате способността си да комуникирате автентично и честно, да заявявате как се чувствате, да разкриете преживяванията си в момента.

Чрез танцовата терапия ще вкусите музиката, движението, сливането на телата в танца и това ще ви даде едно различно опознаване и преживяване на партньора, а и на самия себе си.

Открийте потока на танца –  хармонично движение на две души в ритъма на заедността.

photo-1479226197645-be1e0eb28782

Повече за танцовата терапия можете да прочетете ТУК.

Дали сте двойка от скоро или имате взаимоотношения от дълги години, дали срещата дребни противоречия и искате да съживите страстта помежду си или имате сериозни емоционални конфликти, които желаете да разрешите – танцовата терапия може да ви помогне да осъзнаете скрити аспекти от вашите взаимоотношения, да разкрие чувства и емоции, които криете и от себе си, да ви даде ключа към онези пространства във връзката ви, за които не полагате грижа, да ви помогне да изразите себе си по-честно и искрено. 

Танцът в двойка ще ви помогне да разкажете своята история без думи и вярвам, че ще ви даде вдъхновение да танцувате с удоволствие живота си.

Цената на една сесия танцова терапия за двойка е 40лв, а продължителността е 1 час. Сесиите се провеждат в кабинета ми в София, в кв. Манастирски ливади след предварителна уговорка.

Ако желаете да си запишете час за танцова терапия за двойки обадете ми се na 0887544026 или ми пишете на deni.iltcheva@potoka.bg

Деница Илчева, треньор по спортни танци и неорайхиански аналитичен психотерапевт (работя под супервизия)

psychotherapy_card_small