Отзиви

Благодаря за обратните връзки на участниците в групи за танцова терапия. С тяхно позволение ги споделям с вас:

Какво беше като преживяване за теб групата за танцова терапия?

– Релаксиращо и любопитно
– Силно, разкриващо, донесе ми ново осъзнаване
– Осветляващо и с усещане за цялостност
– Ново интересно полезно свързване със себе си и другите!
– Изненадващо откровение, което ми донесе много мълчаливо потопяване в самата себе си
– Един фин усет за общуване с мен самата и другите в напълно защитено пространство.
– Преживяването беше много вълнуващо. Взех за себе си по нещо от всяко едно упражнение. Това , което открих беше, че успявах да взема за себе си и от обсъждането на “изпълненията” и на другите участници, не само от моето. Обратната връзка от всички ми беше особено полезна, получаваше се добро “огледало” в другите. Бих искала също да споделя, че преживяването ми не приключи с излизането ми от залата. На връщане към дома ми , в колата, спонтанно потекоха сълзи по лицето ми и си дадох сметка за смесица от умиление, съпричастност с част от участниците и мое лично освобождение.
– Истинско, разкри ми нещо, което не виждах с години.
необичайно, предизвикателно, емоционално.

Твоята обратна връзка към мен, Деница, като водеща на танцовата терапия?

– Теб, Деница усетих леко и ненатрапващо се и в същото време стабилно и уверено ни водеше, за което благодаря. Също по време на медитацията гласът ти беше много приятен и лесно те следвах.
– Усети всеки от нас, разкри ни :).
– Уверена, съпричастна, топла
– Близко и мило, силно присъствие, доверие
– Изцяло владееше пространството (както би следвало за човек, водещ група) и се стараеше всичко да е ОК за всички; имаше индивидуален подход към всеки и усещаше на кого какво е нужно. Единствената ми препоръка би била – продължавай все така. Благодаря ти!
– Прекрасна и спокойна водеща, даваща много точна, адекватна и коректна обратна връзка!
– Деликатна и в същото време уверена водеща, която да поведе; създаде уют и атмосфера, предразполагаща към отваряне
– Спокойната и непринудена обстановка, ясно поставените правила и граници, още в самото начало на терапията, потвърдиха моето първоначално усещане, че съм на правилното място, с правилния терапевт.Тук, мога да пиша доста…, но с няколко думи! Усетих те близо, още при първата среща. Бих го нарекла усещане за приемане и доверие на основата на взаимност.
– Деница, ти си прекрасна! Истинска! Жива! Естествена! Благодаря! Участвах с удоволствие! Бих участвала отново!

Какво беше като преживяване за теб танцовата практика “Потока на танца” и впечатленията ти за мен като водеща?

“Всеки път беше различно това, което получавах като преживяване и послания… Надскачането на това, което вече знаем за себе си, че можем и сме, ми беше любима и много трудна част.”Толиана


“Беше енергизиращо, осъзнаващо, глава и тяло се събраха в едно.”
Ася


“Необикновено! Успокояващо, освобождаващо, емоционално, час и половина измина като миг. Впечатлението ми за теб е изцяло положително – енергична, мила, успокояваща, човек, на който мога да се доверя.”
И.


“Медитация, запознаване с тялото ми, усещане как се движи енергията по частите, какви емоции изплуват, когато се движа и съответно движенията и музиката какви емоции пробуждат.”
Цвети


“Подходих с любопитство и позитивна нагласа. Допадна ми, радвам се, че срещнах и други хора, които искат да се отпуснат и да открият и усетят себе си.”
Гергана


“Любопитно, разтоварващо, забавно, поучително, усмихнато. Симпатията ми към теб е от пръв поглед, изключително близка те почувствах, прекрасна си и с изключително позитивна енергия. Имаш страхотна усмивка и одухотворено излъчване. Нямам допълнителни препоръки. Ще се радвам по-често да имаме възможност за танцуване от Душата.”
Ралица


“Аз жената и моето тяло в едно цяло.”
Ева


“Вълшебно преживяване! Сякаш никога досега не бях танцувала така – толкова свободно. Усетих тялото си, наистина. Тръгнах си заредена с обич и благодарност.”
М.


“Хареса ми. Най – вече частта със свободното изразяване на душата чрез танцуване със затворени очи. Минах си през свои вътрешни преживявания и осъзнавания.За мен ти като водеща беше страхотна – топла, предразполагаща и зареждаща.”
В.


“За мен преживяването бе свързващо ме с мен, освобождаващо. Теб те усетих даваща и ориентирана към групата.”
Мария