Потока на танца

baner-tanci

Танцът е пътуване навътре, пряк път към Душата, към нас самите, към онези чувства и емоции, които не си позволяваме да покажем.
Има моменти в живота на всеки, когато не успяваме да интегрираме случващото се около нас, не успяваме да “храносмелим” емоциите, които ни заливат.

Танцът е невербална комуникация, красив начин на изразяване, чрез който да разкажеш себе си без думи.
Танцът може да бъде средството, което да ти помогне да се свържеш със себе си чрез мъдростта на тялото. И не да търсиш думи, за да изразиш това, което преживяваш… А да изтанцуваш себе си! Да изтанцуваш тъгата си, любовта си, болката, радостта! Да изтанцуваш гнева си, страха си, желанията си! Да изтанцуваш всичко онова, което бушува в теб!

Танцът е начин да помогнеш на своя Вътрешен творец да се появи, да се измъкне иззад маската на зрялата ти личност, изтъкана от стари травми, страхове, обществени норми и табута. Танцът може да разтопи тези бариери пред твоята естествена спонтанност и творчество. Ако само си го позволиш. Ако се довериш на танца и се впуснеш в неговия поток.

Танцът е вдъхновение да бъдем самите себе си, да се почувстваме свободни, да изразим потока на нашата творческа енергия.

baner-tanc2

 

Импровизационен пърформанс “Открий Потока”

dsc_0198
Потокът на творчеството бликва, когато се отворим към света, когато се доверим първо на себе си, а след това и на другия. Когато заглушим гласа на Страха и го пратим поне за малко да поседне в ъгъла. Когато се свържем с любовта в себе си. „Творчеството...

Танцова практика “Потока на танца”

Свобода, танц, потапяне в себе си…
Основната цел на практиката е да осъзнаем през телата си двата типа движение - движението, инициирано от ума, когато изпълняваме конкретни стъпки, хореографии, с определена...

Танцова терапия

Танцът е едно от най-древните средства за терапия, появило се дори преди речта. Още нашите прадеди са смятали, че танцът има магическа сила и че може да лекува, че е начин за пречистване на тялото и душата,...

Отзиви

Благодаря за обратните връзки на участниците в групи за танцова терапия. С тяхно позволение ги споделям с вас:

Какво беше като преживяване за теб групата за танцова терапия?

- Релаксиращо и любопитно - Силно, разкриващо, донесе ми ново...